Oletko koskaan

Oletko koskaan

Yrittänyt tavoittaa isääsi puhelimella viikon ajan. Kun lopulta pyydät setäsi käymään asunnolla, niin sieltä löytyy useita päiviä lattialla maannut jalaton mies lasinsirpaleiden keskeltä. Murtunut olkapää, iho haavoilla, kuivunut keho. Peijaksen sairaalaan tiputukseen.

Tuntenut morkkista siitä, että annoit isäsi maata viikon lattialla. Tunnetilaa ei helpota valvontaosaston hoitajan neuvo: Mene seuraavalla kerralla katsomaan isääsi aiemmin.

Kuunnellut epäuskoisena pomoasi, jonka mielestä sinun tulisi hoitaa työsi paremmin. Tämän hän kertoo juuri, kun olet toteuttanut ison tapahtuman, josta olet saanut hyvää palautetta kaikilta muilta, paitsi pomolta.

Vittuuntunut totaalisesti empatiakyvyttömään pomoosi, joka ei osaa ottaa elämäntilannettasi huomioon millään tavalla, vaikka olet kertonut siitä hänelle.

Saanut töissä kuulla olevasi mielenrauhan ammattilainen. VOI VITTU, SAATANA, PERKELE!!!

Käynyt katsomassa sekavaa isääsi Peijaksessa. Kuunnellut isän huonetoverin ja hoitajan keskustelua.

– Tulit tänne taas ilahduttamaan meitä.

– Niin, missäpä sitä mukavempi olisi viettää perjantai-iltaa tälläisillä kesähelteillä.

– Joo ja jos meillä hyvä tuuri käy, niin tuolta alhaalta saapuu lisää jengiä oikein ambulanssi kyydillä. Saadaan vähän säpinää tähän viikonloppuun.

Tajunnut, että äitisi haluaa kotiin Kivistön kuntoutus- ja arviointiyksiköstä. Sinut nähdessään äiti alkaa ilahtuneena pakata laukkuaan ja huitoo käsillään, että nyt häivytään poika helvettiin täältä. Vastaukseksi ei kelpaa, että ei täältä niin vain lähdetä.

Selvittänyt äidin kotiutumista hoitajien kanssa ja saanut heidät vakuuttuneeksi siitä, että afasiaa sairastava äiti pärjää kotona yksin kotihoidon ja ateriapalvelun avulla, vaikka omaishoitajana toimiva isä makaakin vuodeosastolla deliriumissa.

Ihmetellyt tätisi lähettämää tekstiviestiä, jonka mukaan äitiä ei voitaisi kotiuttaa ennen isää. Isän siskon mielestä äitiä pitää valvoa, ettei hän taas katoa mihinkään. MUTTA KUN ÄITI NIMENOMAAN LÄHTI ISÄN KÄNNÄÄMISTÄ KARKUUN!! Ja ei kai ketään voida pakottaa pysymään laitoksessa vastoin tahtoaan? Et voi ymmärtää tätisi logiikkaa.

Saanut kuulla entiseltä työkaverilta olevasi kuihtunut.

Saanut Diskoteekin vapaissa tansseissa kehuja älyttömän hyvännäköisiltä naisilta, joiden mielestä tanssiminen on pitänyt sinut nuorekkaana. Arvostat tätä palautetta enemmän, kuin kommenttia ex-työkaverilta, joka on syystäkin exä.

Teemu Syrjälä

Saanut julkisia kehuja hyvinvointivalmentaja Teemu Syrjälältä Miestyön Foorumissa. Teemun puheen jälkeen toiset seminaarin osallistujat kyselevät sinulta oletko tanssija.

Hämmästellyt Teemun kanssa sitä, että hän oli juuri ennen yllättävää tapaamistamme kuunnellut tunnuskappalettasi.

Osallistunut Teemun työpajaan, jossa pidät raivokkaan kymmenen minuutin mittaisen monologin ventovieraalle miehelle. Mies kuuntelee kommentoimatta, kun päästät todelliset tunteesi ulos sensuroimatta niitä.

Ollut kiitollinen siitä, että ehdit nähdä huikean Miehen kosketus -näytelmän.

Kuvottavia rasvapalleroita

Syönyt paskaa vegaaniruokaa hotellin illallisella.

Sanonut pomolle, että et tule huomenna Tampereelle töihin, sillä lähdet hoitamaan vanhempiesi asioita Vantaalle.

Jutellut paikallisjunassa naisen kanssa, joka kertoo juuri tulleensa Bulgariasta, missä oli tutustumassa kurjiin olosuhteisiin. Sen vuoksi hänestä tuntuu nyt hyvältä olla Suomessa.

Siivonnut lasinsirpaleita ja virtsaa lapsuudenkodin lattioilta.

Käynyt noutamassa kotihoidolle ja ateriapalvelulle teetettyjä avaimia Tikkurilan lukkoliikeestä, jossa selvität puoli tuntia isännöintipalvelun tekemää virhettä, jonka mukaan avaimet hakee itsesi sijasta Marko Pelto -niminen henkilö.

Ostanut thaimaalaisia kasvisrullia Tikkurilan torilta. Hymyillyt niiden ihanalle valmistajalle. Popsinut kasvisrullat kehäradan I -junassa matkalla hakemaan äitiä kotiin.

Muistellut tärkeitä helsinkiläisiä ystäviä, joilta sait henkistä tukea ja kyydin, kun kävit ensimmäisen kerran katsomassa äitiä Kivistössä.

Ostanut vanhempiesi jääkaapin täyteen ruokaa.

Tavannut äitisi kodinhoitajan, joka saapuu ensivisiitille opiskelijan kera. Kertonut kotihoidolle äidistäsi niin paljon, kuin ehdit ennen kuin heidän täytyy kiirehtiä seuraavaan paikkaan.

Tavannut ateriapalvelun kuljettajan, jonka kanssa tehdään avainten luovutus sopimus. Lähtiessään mies unohtaa omat avaimensa pöydälle. Palatessaan noutamaan niitä toteat, että hänkin on loman tarpeessa.

Huomannut, että äitisi ei pidä ateriapalvelun toimittamasta ruuasta. Asia selviää piirroksesta, johon on ikuistettu päivän makkara-annos. Äiti osoittaa piirrosta sormella ja uikuttaa.

Käynyt tapaamassa Katriinan sairaalaan siirrettyä isääsi, joka opettelee uudelleen kävelemään. Aluksi rollaattorin avulla.

Huomannut, että osaston muita miehiä ei käy katsomassa ehkä kukaan, sillä toinen toistaan sekavampia äijiä kokoontuu ympärillesi ikään kuin alkamassa olisi joku ikämiesten ryhmä, jonka vetäjä olet.

Kuunnellut isäsi huonekaverin syytöksiä. Hänen mielestään sinun pitäisi viedä isä asumaan omaan kotiisi.

Täyttänyt palvelutarpeen arviointilomakkeen isäsi puolesta ja kertonut hoitajille, että isä on hyvä piirtämään.

Soittanut Rouvalle Aitoon kesäpaikkaan, missä kuulemma viikate heiluu, kun ruohonleikkuri sanoi sopimuksensa irti.

Nukkunut huonosti jo monta viikkoa.

Tajunnut, että et ole oma itsesi.

Miettinyt miten on mahdollista, että hermosi ovat riekaleina. Olet sentään aina ollut se, joka jaksaa silloin, kun muut murtuvat. Se, joka kannattelee toisia.

Tiennyt, että selviät tästä ja kaikesta siitä, mitä on tulossa, sillä SINÄ OLET SINÄ.

Jätä kommentti